Hoeveel eiwitshakes moet je per dag drinken? Een handige uitleg

Gepubliceerd door Erwin op

hoeveel eiwitshakes per dag drinken

Door onderzoeken weten we dat eiwitshakes voor of na het sporten je herstel en prestaties kunnen bevorderen. Deze studie bewijst dat bijvoorbeeld.

Maar, moet je dan alleen voor of na een workout een proteïne shake naar binnen werken?

Nee hoor, ook op rustdagen kun je gewoon eiwitshakes drinken.

Je wilt dan uiteraard wel weten hoeveel je dagelijks van zulke drankjes die je maakt met proteïne poeder naar binnen moet werken. Daarover lees je hieronder meer.

Interessante weetjes

Oké, eigenlijk is het best lastig om te zeggen hoeveel eiwitshakes je per dag moet drinken. Dit hangt namelijk af van je gewicht, je levensstijl en de eiwitpoeder die je gebruikt.

Als je veel weegt, heb je immers ook meer proteïne nodig. Dit is ook het geval als je veel sport of een actieve/zware baan hebt.

Als de proteïne poeder die je hebt gekocht weinig eiwitten bevat, moet je bovendien meer shakes drinken op een dag.

Hoewel deze factoren allemaal invloed hebben, raden we je aan om de volgende richtlijnen te hanteren:

  • Drink dagelijks 2 eiwitshakes als je een normaal gewicht hebt en regelmatig sport.
  • Drink dagelijks 3 tot 4 eiwitshakes als je veel sport 
  • Drink dagelijks 1 tot 2 eiwitshakes als je graag wilt afvallen

Als je een normaal gewicht hebt en niet sport, hoef je mogelijk niet eens proteïne shakes te nuttigen. Dit is vooral het geval als je een uitgebalanceerd dieet volgt.

Haal je veel eiwitten uit je voeding? Dan kun je de hoeveelheid eiwitshakes uiteraard ook verminderen.

Kun je te veel eiwitshakes op een dag drinken?

We raden je aan om je aan deze richtlijnen te houden. Het kan namelijk anders gebeuren dat de eiwitshakes ongezond voor je zijn, vooral als je te veel proteïnen nuttigt.

De eiwitshakes kunnen dan bijvoorbeeld resulteren in het laten van veel scheten. Daarnaast kun je ook last krijgen van diarree en een opgeblazen gevoel als je te veel eiwitten nuttigt.

Het is belangrijk om te weten dat dit niet alleen komt door de proteïne poeders, maar ook door je voedingspatroon. Je darmen reageren hier niet altijd even goed op.

Veel voedingsmiddelen bevatten immers ook veel eiwitten, dus in sommige gevallen is het overbodig om überhaupt een eiwitpoeder te gebruiken. 

Conclusie

Hoeveel eiwitshakes je per dag moet drinken, hangt dus van diverse factoren af. Toch heb je over het algemeen voldoende aan 2 proteïne shakes op een dag.

Als je graag wilt afvallen, is het beter om iets minder van de eiwitpoeder te nuttigen.

Je hebt als actieve sporter die dagelijks traint juist meer eiwitten nodig. Drink dan dagelijks drie tot vier proteïne shakes.

Je moet echter voorkomen dat je te veel proteïnen binnenkrijgt, aangezien dit kan resulteren in vervelende bijwerkingen.

Haal je voldoende eiwitten uit je voeding? In dat geval verminder je het consumeren van de eiwitshakes.

Weet je niet precies hoeveel eiwitten je per dag binnen moet krijgen? Reken dit dan uit via handige tools op het internet en stem daar je eiwit(shake) gebruik op af, zodat je in ieder geval niet teveel binnenkrijgt.


Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *