Goedkope eiwitshake kopen: Top 5 & aandachtspunten (Getest)

wat zijn de beste goedkope eiwitshakes

Eiwitshakes zijn helaas niet altijd goedkoop. Veel bekende A-merken vragen de hoofdprijs voor een dergelijke eiwitshake. Dit is vervelend, met name als je budget wat lager is.

In dit artikel richten we ons op goede eiwitshakes met een lage prijs, zodat ook jij kunt genieten van een kwalitatieve eiwitshake zonder de hoofdprijs te betalen!

We bespreken de 5 beste goedkope eiwitshakes en lichten belangrijke aandachtspunten toe zodat je een miskoop voorkomt.

Dit zijn de 5 beste goedkoopste eiwitshakes 

Wil je weten wat de beste goedkoopste eiwitshakes zijn? Lees dan snel verder, want hieronder noemen we de top 5 beste goedkope proteïne poeders. 

Goedkope whey proteinBelangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. XXL Nutrition Perfect Whey Protein– Goedkope whey protein in veel smaken
– 90 cent per dosering bij verpakking van 2000 gram
– Bevat geen aspartaam  
€ 0,90
2. Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein– 92 cent per dosering bij verpakking van 2300 gram
– Verkrijgbaar in veel smaken
– 24 gram eiwitten per portie 
€ 0,92
3. Stacker2 100% Whey– Zeer goedkope eiwitshake
– Onder meer verkrijgbaar als chocolade, vanille en aardbei
– 24 gram eiwitten per dosering  
€ 0,83
4. Applied Nutrition Beef-XP– 27 gram eiwitten per portie
– 100% gehydrolyseerde eiwitten van rund
– Bevat geen zuivel en is lactosevrij
€ 0,87
5. XXL Nutrition Green Protein– Vegetarisch en veganistisch
– Bevat konjac gum vezels
– Geen kunstmatige toevoegingen 
€ 0,68
*Prijs per dosering afhankelijk van verpakkingsgrootte.

Aandachtspunten bij de aanschaf

Er zijn dus diverse goedkope whey protein die ondanks hun lage prijskaartje zeer goed zijn. Er zijn echter nog meer proteïne shakes waarvoor je kunt kiezen.

Wil je weten waar je dan op moet letten? Lees snel verder! 

Prijs-kwaliteitverhouding 

Allereerst vinden we het niet verstandig om alleen op de prijs te letten. Je mag dan wel op zoek zijn naar de goedkoopste eiwitshake, de kwaliteit moet uiteraard ook hoog zijn.

Anders heeft de proteïne poeder immers totaal geen nut en is de aankoop ronduit zonde van je geld.

Om de beste prijskwaliteitverhouding te vinden, is het een goed idee om naar het type eiwit te kijken. Micellaire caseïne is bijvoorbeeld een goed ingrediënt, net als wei-eiwit.

Ben je vegetarisch of veganistisch? Je kunt dan beter kiezen voor proteïne uit bijvoorbeeld rijst of erwten. Als de dosering van deze stofjes hoog zijn, is de kans groot dat de prijskwaliteitverhouding prima is. 

Smaak

Als je op zoek bent naar een eiwitpoeder die goedkoop is, is het ook slim om naar de smaak te kijken.

Het wordt namelijk geen pleziertje om elke dag een shake te drinken die je stiekem best wel vies vindt. Gelukkig is dat helemaal niet nodig.

Er zijn namelijk genoeg goedkope eiwitshakes die je in meerdere smaken kunt kopen. Vanille, aardbei en chocolade zijn bijvoorbeeld vaak beschikbaar.

Dit zijn natuurlijk de standaard smaken die vrijwel alle Nederlanders lusten. Er zijn echter nog meer smaken waarvoor je eventueel kunt kiezen, voorbeelden hiervan zijn onder meer banaan, cappuccino en cookies & cream.

Een neutrale smaak is soms ook nog een optie bij goedkope whey proteïne poeders, maar dit raden we niet aan. De shakes zijn dan namelijk vaak niet al te lekker. 

Toevoegingen 

Eiwitpoeders moeten over het algemeen zo weinig mogelijk extra ingrediënten bevatten. Ze moeten juist alleen maar stofjes hebben die daadwerkelijk bijdragen aan het verhogen van je eiwitinname.

Andere toevoegingen zijn dus onnodig, ze kunnen zelfs een negatieve invloed hebben op je gezondheid. Dit komt vaak doordat ze dan niet natuurlijk zijn.

Kunstmatige extra stoffen bevatten vaak veel koolhydraten, suikers en vetten, waardoor ze dus niet gezond zijn.

Vermijd daarom fabrikanten van proteïne shakes die dergelijke toevoegingen hebben toegevoegd.

Kun je goedkoop eiwitpoeder kopen met aanbiedingen?

Een eiwitpoeder kan dus best goedkoop zijn, zoals je al in onze tabel zag. Je kunt echter soms nog minder geld uitgeven bij het kopen van deze shakes.

Fabrikanten en verkopers gebruiken regelmatig aanbiedingen om ervoor te zorgen dat ze hun eiwitshakes meer verkopen.

In de meeste gevallen krijg je dan een bepaald percentage korting op je aankoop. Denk bijvoorbeeld aan 10, 25 of 35 procent korting.

Daarnaast zijn er ook nog fysieke en online winkels die zo nu en dan een aanbieding voor een eiwitshake aanbieden waarbij de koper een poeder koopt en dan nog één gratis ontvangt. 

Tips om geld te besparen

Wil je goedkoop een eiwitshake kopen om nog meer geld te besparen? De volgende tips helpen hierbij:

Koop in bulk

Je kunt bijvoorbeeld eiwitpoeders in bulk aanschaffen als je geld wilt besparen. Door dit te doen, krijg je vaak een aanbieding waar je gebruik van kunt maken.

Hiervoor kun je meerdere verpakkingen kopen, maar het is ook mogelijk om een grotere verpakking aan te schaffen om geld te besparen.

Vergelijk de prijzen

Een andere manier om goedkoper een proteïne shake te kopen is door de prijzen van diverse winkels te vergelijken.

Verkopers hanteren namelijk vaak andere prijzen, dus door een beetje te zoeken, kan het gebeuren dat je dezelfde eiwitpoeder tegen een lager prijskaartje kunt aanschaffen. 

Gebruik een abonnement of lidmaatschap

Er zijn vooral online winkels die abonnementen of lidmaatschappen aanbieden. Door je hiervoor aan te melden, krijg je vaak kortingen.

Zo’n aanbieding zorgt er dus voor dat je geld bespaart als je een eiwitshake koopt in deze webshop.

Let op aanbiedingen

Daarnaast is het natuurlijk verstandig om een aandiening te gebruiken om geld te besparen bij het kopen van proteïne poeders.

Over deze kortingen hebben we eerder al meer uitgelegd. Wil je verzekerd zijn van een goedkope eiwitshake met een goede kwaliteit én een goede prijs? Bekijk dan nogmaals onze top 5: