Wat is de beste eiwitshake zonder suiker? Bekijk de top 5

goede eiwitshakes zonder suiker

Een eiwitshake hoort gezond te zijn, maar helaas zijn er diverse proteïne poeders die juist een slechte impact hebben op je gezondheid. Dit komt vooral doordat ze dan veel suikers bevatten.

Deze producten mogen dan wel veel proteïne bevatten, ze zijn dus niet alleen goed voor je. We raden je daarom aan om een eiwitshake zonder suiker te nemen. Of in ieder geval, met weinig suiker.

In dit artikel noemen we de beste eiwitpoeders die weinig tot geen suiker bevatten. Ook leggen we de voordelen uit en waar je op moet letten als je zelf op zoek gaat naar deze gezonde shakes. 

Dit zijn de 5 beste eiwitpoeders zonder suiker

Op de markt zijn er veel proteïne shakes die veel suikers bevatten. Gelukkig zijn er ook diverse eiwitpoeders zonder suiker, of met weinig suiker, die dus gezonder voor je zijn.

Koop daarom één van de volgende vijf producten:

Eiwitshake zonder suikerBelangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Power Supplements Pure Whey Protein Isolate– Verkrijgbaar in twee formaten: 1 en 2 kg
– Gemaakt in veel smaken
– Sommige smaken zijn gezoet met stevia 
€ 0,98
2. XXL Nutrition Zero Lactose Protein– Bevat geen lactose
– Helemaal suikervrij
– Amper koolhydraten en vetten  
€ 1,00
3. Body&Fit Whey Perfection– Zeer veel smaken
– Amper suiker per dosering
– 21 gram proteïne per portie 
€ 0,74
4. Pure Vegan Protein Shake– Zeer weinig suiker
– 20 gram eiwitten per dosering
– Veganistisch 
€ 0,50
5. Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein– Verkrijgbaar in meerdere formaten en smaken
– 24 gram eiwitten per shake
– Weinig suikers 
€ 0,96
*Prijs per dosering afhankelijk van verpakkingsgrootte.

Aandachtspunten bij de aanschaf

Als je echt gezond wilt leven, is een eiwitpoeder zonder suiker belangrijk. Dat komt natuurlijk doordat zo’n shake helemaal geen (tot weinig) suikers bevat.

Desondanks verhoogt het supplement je eiwitinname nog wel fors. Wil je niet een van de vijf producten die we in onze tabel hebben genoemd kopen? Dat is geen probleem!

Er zijn namelijk nog meer eiwitpoeders zonder suiker waarvoor je kunt kiezen. Hieronder leggen we uit welke aandachtspunten dan belangrijk zijn zodat je de juiste keuze kunt maken. 

Etiket 

Het is niet meer dan logisch dat je naar het etiket kijkt voordat je een proteïne shake koopt. Waarom? Hier staat namelijk hoeveel suiker er in de poeder zit.

Als je een suikervrij supplement wilt, is dit natuurlijk belangrijk om te checken. We raden je aan om dan ook direct naar andere dingen te kijken.

Hoewel je zoekt naar een eiwitshake zonder suiker, is het bijvoorbeeld ook belangrijk om het koolhydraatgehalte te controleren.

Sommige shakes bevatten koolhydraten die van nature voorkomen in de eiwitbron, maar deze moeten niet afkomstig zijn van toegevoegde suikers.

Toevoegingen 

Let naast de bron van het eiwit ook nog op de toegevoegde stofjes.

Deze ingrediënten bevatten vaak veel suiker en moet je daardoor beslist links laten liggen. Dit is vooral het geval bij de kunstmatige zoet-, smaak- en geurstoffen.

Ook dergelijke conserveringsmiddelen zijn slecht voor je gezondheid. Dit komt dus vaak doordat ze te veel suikers bevatten, zorg er daarom voor dat je een eiwitpoeder koopt die weinig tot geen toevoegingen heeft.

Smaken  

Alle proteïne shakes zijn in diverse smaken op de markt gebracht door de fabrikanten. Dit is een groot voordeel aangezien de drankjes anders niet echt lekker zijn.

Toch kunnen ze er helaas soms ook voor zorgen dat er veel suiker in de poeder zit. Dit hangt af van hoe de smaak in de shake is geplaatst. Als dit gedaan is met kunstmatige stofjes moet je het supplement beslist vermijden.

Natuurlijke ingrediënten zijn beter en kunnen alsnog zorgen voor lekkere smaken. Let hier zeker op als je een eiwitshake wilt kopen, want het drankje moet immers wel lekker smaken.

Heb je een lekkere eiwitshake gevonden met chocolade, aardbei of vanille smaak? Check dus eerst even hoe dit smaakje tot stand is gekomen voordat je het product aanschaft.

Waarom is het beter om een eiwitshake zonder suiker te gebruiken?

We raden je zeker aan om een eiwitpoeder zonder suiker te kopen, dit heeft namelijk met de volgende redenen te maken.

  • Voorkomen van bloedsuikerschommelingen: Voedingsmiddelen met toegevoegde suikers kunnen leiden tot pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel. Een eiwitshake zonder suiker kan helpen deze schommelingen te verminderen, wat gunstig is voor mensen met diabetes of voor degenen die hun bloedsuikerspiegel willen stabiliseren.
  • Beheersen van calorieën: Suiker voegt extra calorieën toe aan voedingsmiddelen zonder dat het veel voedingswaarde biedt. Door een proteïne poeder zonder suiker te kopen, kun je je calorie-inname beter beheersen, wat belangrijk kan zijn bij het streven naar gewichtsbeheersing of -verlies.
  • Algemene gezondheid: Een overmatige consumptie van suiker wordt in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, diabetes type 2 en tandbederf. Het vermijden van suiker in je proteïne shake kan bijdragen aan het verminderen van het risico op deze gezondheidsproblemen.
  • Tandgezondheid: Suiker is een belangrijke factor bij tandbederf. Door een eiwitpoeder zonder suiker te kiezen, verminder je het risico op tandheelkundige problemen die kunnen ontstaan door overmatige suikerconsumptie.
  • Aanpasbaarheid: Eiwitshakes zonder suiker zijn vaak veelzijdiger en aanpasbaar aan individuele smaakvoorkeuren. Je kunt zelf zoetstoffen toevoegen, zoals stevia of monk fruit, als je toch een zoete smaak verkiest, zonder de negatieve effecten van toegevoegde suikers. Hiervoor is het belangrijk om een poeder met een neutrale smaak te kopen, je kunt dan immers zelf nog een lekker smaakje toevoegen.
  • Behoud van spiermassa: Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel en -opbouw, vooral na intensieve trainingen. Door te kiezen voor een eiwitshake zonder suiker, kun je de eiwitinname verhogen zonder onnodige suiker toe te voegen die de voordelen van eiwitten zou kunnen tenietdoen.

Is er ook een proteïne poeder helemaal zonder suiker?

Bijna alle producten die we in dit artikel hebben genoemd, bevatten een beetje suiker. Op zich is dat geen probleem, maar er zijn ook mensen die echt helemaal geen suikers willen innemen als ze een eiwitpoeder gebruiken.

Helaas zijn er weinig goede proteïne shakes zonder suiker op de markt. Het is dus niet anders, je zult genoegen moeten nemen met een poeder met een beetje suiker.

Gelukkig zijn de producten die we in onze top 5 hebben genoemd wel zo goed als suikervrij.

Dit geldt al helemaal voor de XXL Nutrition Zero Lactose Protein. Deze shake is wel echt suikervrij en bevat ook nog eens amper vetten en koolhydraten.

Een ander voordeel van dit product is dat het geen lactose bevat en daardoor geschikt is voor mensen die lactose-intolerant zijn. Een lactosevrije eiwitshake dus.

Het is dus belangrijk om op te merken dat “zonder suiker” niet noodzakelijkerwijs betekent dat er helemaal geen suiker in het product zit.

Sommige natuurlijke voedingsmiddelen bevatten van nature kleine hoeveelheden suiker. Het verwijst echter meestal naar het ontbreken van toegevoegde suikers.

Voordat je een eiwitshake koopt, is het verstandig om het etiket te lezen om er zeker van te zijn dat er geen verborgen suikers of kunstmatige zoetstoffen zijn toegevoegd.

Door dit te doen, weet je zeker dat het product past bij je dieetvoorkeuren en geen negatieve invloed heeft op je gezondheid.