Eiwitshakes drinken als je niet sport – doen of niet?

Gepubliceerd door Erwin op

moet je eiwitshakes drinken als je niet sport

Je kunt voor of na het sporten een eiwitshake drinken om je spieren sneller te laten herstellen, maar is het ook mogelijk om zonder überhaupt een workout je eiwitinname te verhogen met een proteïne shake?

Want, zijn eiwitshakes dan goed of slecht voor je?

Dat is uiteraard zeker mogelijk, maar of het ook een goed idee is, is punt twee. Hierover lees je in dit artikel meer! 

Essentiële weetjes 

Lang niet iedereen heeft proteïne poeders nodig. Dit hangt namelijk echt van je leven af.

Als je behoort bij de volgende groepen dan heb je wel baat bij een eiwitshake, ook als je niet sport:

  • Zeer actieve mensen
  • Ouderen
  • Mensen met een ziekte

Als je bijvoorbeeld vijf dagen in de week naar de sportschool gaat, is het logisch dat je zeer actief bent en dus veel proteïne nodig heeft. Je wilt dan waarschijnlijk ook werken aan je spieropbouw.

Dit is echter ook het geval als je een fysiek zware baan hebt. Je sport dan niet letterlijk, maar alsnog beweeg je veel.

De eiwitten zorgen er dan voor dat je sneller herstelt, wat je zeker nodig hebt aangezien je een dag later weer aan de slag moet. 

Ook ouderen en mensen met een ziekte kunnen baat hebben bij een eiwitpoeder. Dit komt doordat ze mogelijk hogere eiwitbehoeften hebben.

De proteïne shakes kunnen hierbij helpen, vooral als je weinig eetlust hebt.

Een eiwitshake drinken zonder sporten is dan dus alsnog een aanrader. Deze drankjes zijn soms zelfs smakelijker dan vast voedsel!  

Wat doet een eiwitshake zonder te sporten? 

Als je een proteïne shake drinkt, maar niet sport, ervaar je vaak de volgende effecten:

  • Verzadigd gevoel: Eiwitpoeders bevatten naast proteïne vaak ook vezels. Beide voedingsstoffen werken erg verzadigend. Je krijgt dus een vol gevoel door een proteïne shake te drinken zonder te sporten.
  • Gezonde spijsvertering: Daarnaast zorgen de vezels in de eiwitshake er ook voor dat je spijsvertering beter wordt. Zo kun je dit deel van je gezondheid gezond houden. Blijf er wel alert op dat eiwitshakes ook nadelig op je darmen kunnen gaan werken.
  • Gewichtstoename: Eiwitshakes zijn vaak niet ongezond, maar ze kunnen wel resulteren in een gewichtstoename. Dit gebeurt vooral als je ze dagelijks neemt, maar helemaal niet sport en ook nog eens ongezond eet. De proteïne poeder zelf zal je niet dik maken, maar kan hier wel aan bijdragen. 

Conclusie

Een eiwitshake drinken zonder te sporten is dus zeker een optie, maar het is absoluut niet altijd nodig.

Als je een drukke en zware baan hebt, helpt een proteïne poeder hier zeker bij. Daarnaast kunnen ook ouderen en zieke mensen baat hebben bij een shake vol proteïne.

Andere mensen die niet sporten, hebben niet per se een eiwitpoeder nodig. Je haalt dan in principe voldoende uit de voeding die je overdag neemt.

Wil je shakes gaan drinken maar weet je niet hoeveel eiwitshakes je per dag moet drinken? Neem dit artikel dan nog eens goed door en beslis aan de hand van de informatie wat het beste is voor jou.

Wil je je behoeftes aanvullen met een eiwitshake? Klik dan hieronder op de knop om het beste aanbod te bekijken:


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *