Moet ik een eiwitshake voor of na het sporten nemen?

Gepubliceerd door Erwin op

eiwitshake voor of na het sporten nemen

De timing van de eiwitinname in relatie tot workouts is al jarenlang een veelbesproken onderwerp in de sportwereld.

Moet je een eiwitshake voor of na het sporten nemen? Nou, eigenlijk is het antwoord op deze vraag dat je beide momenten kunt hanteren. Dit onderzoek toont dit bijvoorbeeld aan.

De wetenschappers adviseerden na hun studie het volgende: “Hoogwaardige eiwitten gedoseerd in een dosis van 0,4-0,5 gram per kilogram vetvrije massa, zowel vóór als na het sporten, is een eenvoudige, relatief onfeilbare algemene richtlijn”.

Belangrijkste weetjes over een eiwitshake voor of na het sporten

Al met al is er dus niet echt een perfect moment om een proteïne poeder te nemen.

Volgens veel onderzoeken is het goed om de eiwitinname zowel voor als/of na de training te verhogen. Dit draagt volgens deze studie bij aan het verhogen van je spiergroei.

De wetenschappers gaven het volgende aan: “De deelnemer is vrij om te kiezen, op basis van individuele factoren (dat wil zeggen voorkeur, tolerantie, gemak en beschikbaarheid), of hij eiwitten direct vóór of na de training wil consumeren”.

Dus zolang je gedurende de dag voldoende eiwitten binnenkrijgt, zou de timing er niet zoveel toe moeten doen. Je doet er dan ook goed aan om elke dag een eiwitshake te nemen en dus niet alleen na een training

Maak zelf de keuze

Je kunt dus zelf bepalen wanneer je je eiwitshake wilt gebruiken.

Sommige mensen vinden het handiger om na het sporten een proteïne shake te gebruiken. De eiwitten zullen dan je spierherstel op gang brengen.

Anderen drinken het drankje juist liever op voordat je workout begint. Ze hebben dan het gevoel dat ze betere sportprestaties leveren. Dit komt doordat de proteïne dan je lichaam voorziet van de belangrijke aminozuren.

Je mag het in principe helemaal zelf bepalen. Je kunt er ook mee experimenteren door beide momenten te proberen. Bepaal zelf wat je beter vindt en houd je vervolgens hieraan. 

Conclusie

Eigenlijk is er geen perfect moment om eiwitpoeder te gebruiken. Of je een eiwitshake voor of na het sporten moet nemen, hangt dus helemaal van je eigen keuze af.

De drankjes dragen in beide gevallen bij aan een hogere spiergroei, zo tonen diverse onderzoeken aan. Je kunt dus eigenlijk zelf bepalen wat je handiger vindt. 


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *