Wel of geen eiwitshake tijdens intermittent fasting?

Gepubliceerd door Erwin op

mag je een eiwitshake tijdens intermittent fasting drinken

Zowel proteïne poeders als intermittent fasting kunnen bijdragen aan je afvalproces.

Moet je ze dan tegelijkertijd gebruiken of is het beter om tijdens intermittent fasting geen eiwitshake te gebruiken? Nou, beide opties zijn eigenlijk niet helemaal correct.

Wat je dan wel moet doen, leggen we in dit artikel uit. 

Informatie over een eiwitshake tijdens intermittent fasting

Gedurende de vastperiodes tijdens intermittent fasting moet je uiteraard geen proteïne shake drinken. Je vast dan immers niet meer.

Je mag echter wel een eiwitpoeder gebruiken tijdens de eetperiodes.

Je gebruikt de eiwitshake dan in principe als vervanging van een maaltijd of als tussendoortje. Hierdoor krijg je veel eiwitten binnen.

Deze stoffen zorgen ervoor dat je hongergevoel gestild wordt, wat natuurlijk goed is als je graag gewicht wilt verliezen.

Is het altijd verstandig om een proteïne shake te drinken tijdens de eetperiodes?

Oké, je mag dus niet een proteïne poeder innemen als je vast.

Tijdens de eetperiodes is zo’n proteïne shake echter wel een optie, maar is dit ook een goed idee? Dat hangt een beetje van de situatie af.

Je moet tijdens deze periodes namelijk genoeg kcal binnenkrijgen voor de hele dag. Dat is met een eiwitshake helaas vaak niet mogelijk, puur en alleen doordat deze drankjes relatief weinig kcal bevatten.

Ze zorgen er echter wel voor dat je je snel vol voelt, waardoor je dus ook niet in staat bent om met ander eten nog genoeg kcal in te nemen.

De eiwitpoeders vullen dus vaak veel, maar geven je weinig kcal. Hierdoor heb je mogelijk niet genoeg energie voor de volledige dag, vooral als je het druk hebt en veel fysiek werk moet verrichten.

Eventueel kun je dit voorkomen door een recept voor een eiwitshake te maken die niet alleen veel proteïne bevat, maar ook nog eens veel kcal.

De eiwitshake is dan wel geschikt om te gebruiken tijdens intermittent fasting. Je maakt er in dit geval eigenlijk meer een maaltijdshake van.

Conclusie

Je moet dus sowieso geen proteïne shake opdrinken in je vast periode tijdens intermittent fasting.

Deze drankjes zijn echter wel geschikt als maaltijdvervanger tijdens de eetperiode, maar dit is alleen het geval als je op andere manieren genoeg kcal nuttigt.

Helaas is dat niet altijd mogelijk doordat eiwitpoeders weinig kcal bevatten, maar wel erg vullen. Je hebt dan dus niet echt honger, waardoor je ook geen eten met een hoog kcalgehalte zult nuttigen.

Met andere woorden, het is op papier mogelijk om een eiwitshake te drinken tijdens intermittent fasting, maar het is niet altijd verstandig.

Weeg je eigen persoonlijke situatie eerst af voordat je besluit om eiwitshakes te drinken tijdens jouw intermittent fasting dieet.


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *