Wat is het effect van een eiwitshake op spieropbouw?

Gepubliceerd door Erwin op

wat is het effect van eiwitshakes op spieropbouw

Met alleen wat proteïne poeder krijg je niet het lijf van een bodybuilder. Hier zul je toch echt werk voor moeten verrichten in de gym.

Toch kan een eiwitshake wel je spieropbouw bevorderen, al doet het supplement dit niet direct.

Een proteïne shake draagt juist bij aan het opbouwen van je spiermassa doordat je hiermee gemakkelijk en snel belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, wat natuurlijk de eiwitten zijn.

Je moet hier dagelijks genoeg van binnenkrijgen, anders kan er zelfs sprake zijn van spierafbraak in je lichaam. Voorkom dit door elke dag eiwitshake(s) te drinken.

In dit artikel vertellen we je hier meer over. Lees snel verder!

Belangrijkste informatie over het effect van een eiwitshake op spieropbouw

Een eiwitshake heeft dus niet echt een direct effect op je spieropbouw. Toch kan het op dit vlak wel bijdragen.

Dit komt natuurlijk doordat je met de shakes die je maakt van een eiwitpoeder gemakkelijk snel opneembare proteïnen consumeert.

Je spieren hebben deze voedingsstof nodig vanwege de volgende redenen:

  • Eiwitten bestaan uit aminozuren, dit zijn bouwstenen voor je lichaam. Je spieren hebben aminozuren nodig om te herstellen.
  • Ook zorgen de aminozuren die je inneemt door een eiwitshake voor spieropbouw.
  • Proteïnen in eiwitpoeders helpen daarnaast bij het ongedaan maken van schade in je spieren, die je vaak opdoet door te sporten.
  • Je spieren worden bovendien in gereedheid gebracht door de proteïne shakes.

Kun je met eiwitshakes ook aankomen?

Een eiwitshake kan dus bijdragen aan spieropbouw, maar kun je hier ook mee aankomen? Dat is op zich mogelijk, al is dat natuurlijk niet het voornaamste doel van deze drankjes.

Als je een eiwitpoeder gebruikt die veel calorieën bevat, dan kun je hiermee zeker zwaarder worden.

Dit is bovendien gezonder om te gebruiken in vergelijking met het eten en drinken van calorierijk voedsel en drinken. Een eiwitshake is immers in principe niet ongezond, ook niet als je ermee wilt aankomen.

Het is hierbij dus wel belangrijk om een calorieoverschot te creëren. Dit houdt in dat je meer calorieën inneemt dan verbruikt, waar een calorierijke eiwitpoeder bij helpt.

Zo kun je met eiwitshakes gezond aankomen als je dat graag wilt. 

Conclusie

Al met al kan een eiwitshake bijdragen aan spieropbouw. Dit komt doordat je lichaam hiermee snel en gemakkelijk voorzien wordt van eiwitten.

Je spieren hebben deze nodig om te herstellen, maar ook om te groeien. Daarnaast kun je ook aankomen door eiwitshakes te drinken. Gebruik hiervoor proteïne poeders die veel calorieën bevatten.

Hoeveel eiwitshakes je nodig hebt per dag, is natuurlijk per persoon verschillend.

Eventueel kun je zelf een recept voor een (calorierijke) eiwitshake maken, maar er zijn ook genoeg verkopers van dergelijke drankjes.

Ben je op zoek naar een kwalitatieve eiwitshake die jou kan helpen om je doelen te behalen? Klik dan op de knop hieronder en bekijk het beste aanbod:


Meer interessante informatie:


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *