Kan ik eiwitshakes nemen op mijn rustdagen?

Gepubliceerd door Erwin op

moet je eiwitshakes ook op rustdagen nemen

Het drinken van een proteïne shake op rustdagen is een veelbesproken onderwerp.

Toch is er eigenlijk maar één antwoord op deze vraag: ja, het is verstandig om ook op een rustdag een eiwitshake te nemen.

Dit heeft een paar redenen, waarover je meer leest in dit artikel. 

Essentiële weetjes

Op een dag zonder sporten kun je het beste alsnog een eiwitshake nemen. Dit heeft meerdere redenen.

De proteïne poeder zorgt er bijvoorbeeld voor dat je spierherstel sneller gaat. De eiwitten bevorderen bovendien je spiergroei.

Daarnaast stimuleren ze je stofwisseling. De proteïnen geven je ook een gevoel van verzadiging. Dit zorgt ervoor dat je minder trek hebt, waardoor je volgens de ervaringen van mensen kunt afvallen met shakes. 

Moet je beslist een eiwitshake nemen op je rustdag?

Nee, het is niet beslist nodig om proteïne shakes te gebruiken tijdens je rustdagen.

Dat klinkt misschien raar, omdat je net hebt gelezen wat de redenen zijn om de eiwitpoeders te gebruiken op de dagen dat je niet traint. Toch is het geen verplichting om dit te doen.

Dit komt doordat je mogelijk genoeg eiwitten eet tijdens de rustdagen. Als je weet dat je eiwitinname op deze manier te laag is dan is het wel belangrijk om een eiwitshake te gebruiken op je rustdagen.

Dit komt doordat je spieren proteïnen nodig hebben, ook op de dagen dat je niet sport. De rustdagen zijn natuurlijk bedoeld om je spieren en andere lichaamsweefsels te herstellen.

De proteïne shakes dragen hieraan bij. Ze versnellen je herstel. Daardoor heb je dus op rustdagen evenveel eiwitten nodig als op je sportdagen.

Het is vanwege deze reden verstandig om elke dag een eiwitshake te nemen, niet alleen op een trainingsdag. Dit is vooral het geval als je door het eten niet genoeg proteïne binnenkrijgt.

Conclusie

Het is dus zeker mogelijk om op je rustdagen eiwitshakes te nemen. Sterker nog, dit kan zelfs belangrijk en goed voor je zijn.

Dit is vooral het geval als je dieet niet genoeg proteïne bevat. Een eiwitpoeder zorgt er dan voor dat je alsnog voldoet aan je eiwitbehoefte, wat essentieel is voor je spierherstel en -groei.

Meng bijvoorbeeld ’s ochtends eiwitpoeder door je yoghurt op de rustdagen, als je een dag even geen eiwitshake wilt drinken. Of maak een zelfgemaakte eiwitshake, met heerlijke ingrediënten zodat het drinken hiervan een feestje blijft!


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *