Zijn eiwitshakes nuttig voor hardlopers & duursporters?

Gepubliceerd door Erwin op

is een eiwitshake na het hardlopen nuttig

Het korte antwoord op deze vraag is ja.

Vaak wordt gedacht dat proteïne poeders vooral bedoeld zijn voor krachtsporters, maar ook mensen die doen aan hardlopen of een duursport hebben zeker baat bij een eiwitshake.

Je lichaam heeft namelijk altijd een bepaalde hoeveelheid eiwitten nodig als je sport. Hiermee herstelt het zichzelf namelijk. 

In dit artikel lichten we het voor je toe. Lees snel verder!

Interessante weetjes over een eiwitshake na een cardio training

Je weet dus nu dat het een goed idee is om een eiwitshake te drinken na een cardio oefening. Je lichaam kan zich dan beter herstellen.

Bovendien kun je last krijgen van blessures en/of vermoeidheid als je niet genoeg proteïne binnen krijgt.

Daarnaast kan een tekort aan eiwitten er ook voor zorgen dat je je minder snel of fit bent. Het American College of Sports Medicine beveelt aan dat recreatieve atleten ongeveer 1,2 tot 1,7 gram eiwit per kg lichaamsgewicht per dag moeten consumeren.

Ben je een professionele hardloper of duursporter? Experts raden je dan aan om dagelijks 2 gram eiwit per kg lichaamsgewicht in te nemen.

Dit kun je doen met voeding, maar eiwitpoeders maken het natuurlijk ook gemakkelijk om genoeg proteïne te consumeren. 

Moet je elke keer na het hardlopen een eiwitshake drinken?

Hoewel alle sporters er goed aan doen om genoeg eiwitten te consumeren, hoef je niet beslist na elk rondje een proteïne shake op te drinken. Vaak krijg je door je voeding namelijk al genoeg eiwitten binnen.

Het is echter wel verstandig om een proteïne shake te drinken als je weet dat je dieet niet de juiste hoeveelheid bevat.

Een eiwitshake is daarnaast na cardio nodig als het een tijd duurt voordat je je volgende maaltijd eet.

Wil je na het hardlopen binnen twaalf uur weer een rondje maken? Een eiwitpoeder is dan ook een aanrader.

Eventueel kun je zelfs tijdens het sporten een eiwitshake drinken, wat vooral een goed idee is als je merkt dat je lichaam een boost nodig heeft. Dit is alleen wellicht wat onpraktisch.

Conclusie

Het is zeker een goed idee om als hardloper of duursporter een eiwitshake te gebruiken. Dit hoef je echter niet beslist na elke training te doen.

Duurt het even voordat je eet na het hardlopen? Een proteïne shake drinken is dan een goed idee.

Dit is ook het geval als je dieet niet genoeg proteïne bevat of als je snel na de workout weer wilt trainen. Een eiwitshake versnelt dan het herstel van je lichaam, waardoor je dus in staat bent om snel weer los te gaan.

Hoeveel eiwitshakes je per dag moet drinken, is uiteraard afhankelijk per persoon en situatie. Ditzelfde geldt voor het feit of je een eiwitshake elke dag drinkt of alleen na een training.

Stem deze situaties af op jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Bekijk de beste eiwitshakes door op onderstaande button te klikken:


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *