Zijn eiwitshakes goed of slecht voor je?

Gepubliceerd door Erwin op

is een eiwitshake goed of slecht voor je

Met een eiwitshake voor of na een training kun je snel en efficiënt veel proteïne binnenkrijgen. Dit is vooral belangrijk voor actieve personen, aangezien ze meer eiwitten nodig hebben dan mensen die grotendeels zitten.

Een eiwitshake is dan dus goed voor je, maar kan zo’n proteïne poeder ook slecht voor je zijn?

Eigenlijk niet echt, dit komt doordat ze geen problemen opleveren voor je gezondheid. Dit werd vroeger wel gedacht, waarover we hieronder meer vertellen. 

Is een eiwitshake ongezond?

Nee, een eiwitshake is zeker niet ongezond. Dit is dan ook direct de reden waarom deze proteïne shakes eerder goed dan slecht voor je zijn.

In het verleden dacht men dat de vele eiwitten een negatieve impact hadden op de nieren en het spijsverteringssysteem. Inmiddels weten we dat dit niet het geval is.

Dit is al helemaal het geval doordat de eiwitpoeders van dit moment zo goed zijn gemaakt dat ze echt alleen maar je lichaam en gezondheid ondersteunen. Ze zijn dus volledig veilig.

Toch kan het consumeren van eiwitshakes bij sommige mensen wel resulteren in darmklachten.

Een proteïne shake maakt je niet per se dikker. Sterker nog, volgens ervaringen is afvallen met de shakes zelfs mogelijk. Toch kiezen de meeste mensen die willen afvallen specifiek voor afvalshakes.

In principe kun je wel wat voller worden door de eiwitpoeders te gebruiken, alleen moet je ze dan combineren met een calorierijk dieet en een intensief trainingsregime.

Alleen de shakes zorgen in ieder geval niet voor een gewichtstoename. Dit hangt toch echt af van de andere elementen van je levensstijl. 

Voor wie zijn proteïne shakes geschikt?

Als je veel sport of graag je spieren opbouwt, is het zeker een goed idee om een eiwitpoeder te gebruiken.

Je kunt zo’n supplement echter ook inzetten als je af wilt vallen. Je volgt met een eiwitshake namelijk een eiwitrijk dieet, terwijl je weinig calorieën binnenkrijgt.

Of misschien wil je eiwitshakes gebruiken zonder te sporten, als je hier behoefte aan hebt.

Je kunt hiervoor geschikte proteïne poeders kopen, maar je kunt ook zelf een eiwitshake maken die helemaal bij je doel past. 

Conclusie

Al met al zijn proteïne shakes dus eerder goed dan slecht voor je. Dit komt doordat eiwitshakes bijdragen aan het verhogen van je spieropbouw.

Daarnaast kun je een proteïne poeder ook gebruiken om af te vallen. Veel mensen zijn bang dat een eiwitshake ongezond is en zorgt voor gewichtstoename, maar dat is dus helemaal niet het geval.

Deze supplementen resulteren bij normaal gebruik bovendien niet in andere vervelende bijwerkingen. Ze zijn dus echt veilig om te gebruiken.

Wil je direct van start gaan en een goede keuze maken op het gebied van eiwitshakes? Klik dan op de knop hieronder en bekijk het beste aanbod:


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *