Moet ik een eiwitshake in de koelkast bewaren?

Gepubliceerd door Erwin op

moet je een eiwitshake in de koelkast bewaren

Proteïne poeder hoef je natuurlijk niet in de koelkast te bewaren nadat je deze hebt gekocht, maar hoe zit dat bij een proteïne shake die je al gemaakt of kant-en-klaar gekocht hebt?

Dan is het zeker verstandig om je eiwitshake in de koelkast te bewaren. Dit is niet alleen het geval bij een eiwitshake die je zelf hebt klaargemaakt, maar ook de kant-en-klare eiwitshakes kun je het beste in de koelkast bewaren.

Het is nóg beter om de shake direct op te drinken, maar in principe blijft deze wel een tijdje goed, mits het drankje continu wordt gekoeld. Hierover lees je in dit artikel meer.

De belangrijkste informatie

Voordat we dieper ingaan op allerlei weetjes over het bewaren van een eiwitshake in de koelkast willen we eerst even kort de belangrijkste informatie benoemen:

  • Je moet een gemixte of kant-en-klare proteïne shake in de koelkast bewaren.
  • Eiwitpoeders hoeven niet in de koelkast, deze kun je droog en koel bewaren in een keukenkastje bijvoorbeeld.
  • Een eiwitshake blijft in de koelkast over het algemeen maximaal 3 dagen goed.
  • Bij kamertemperatuur moet de proteïne shake binnen 2 uur gedronken worden.

Waarom moet je een eiwitshake in de koelkast bewaren?

Het is verstandig om je proteïne shakes altijd in de koelkast te bewaren, puur zodat ze langer houdbaar blijven.

Je kunt bijvoorbeeld op zondagavond alvast een paar eiwitshakes maken en ze vervolgens bij een koele temperatuur bewaren, waardoor je na een paar dagen ze alsnog kunt opdrinken.

Dit bespaart je tijd en moeite. Als je geen ruimte meer over hebt in de koelkast moet je de eiwitshake namelijk beslist binnen 2 uur nuttigen, anders is de eiwitshake niet meer lekker.

Hou er wel rekening mee dat de substantie vaak wat dikker wordt, omdat het een tijdje stil blijft staan. Je kunt eventueel voor het opdrinken nog wat extra water of melk toevoegen om dit wat dunner te maken.

Moet je eiwitpoeder ook in de koelkast bewaren?

Een eiwitshake gaat niet snel over datum, maar dat geldt vooral voor de poeders. De drankjes moet je vaak wel sneller nuttigen, bij een proteïne poeder hoeft dit dus niet.

Dit komt doordat deze substantie van zichzelf droog is en niet echt ingrediënten bevat die snel over datum gaan.

Dit is eigenlijk ook direct de reden waarom je een eiwitpoeder in tegenstelling tot een eiwitshake niet in de koelkast hoeft te bewaren.

In tegenstelling moet je poeders koel en droog bewaren, dit kan bijvoorbeeld in een keuken- of trapkast. 

Conclusie

Het is dus zeker belangrijk om gemixte en kant-en-klare eiwitshakes in de koelkast te bewaren. Hierdoor zijn ze langer houdbaar, vaak kun je ze na 3 dagen nog gewoon opdrinken.

Dit is bij kamertemperatuur niet het geval, ze moeten dan binnen twee uur genuttigd worden.

Eiwitpoeders hoef je overigens niet in de koelkast te bewaren, plaats ze gewoon in een keukenkastje en je kunt ze nu ruim een jaar nog steeds gebruiken.


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *