Mag je eiwitpoeder meenemen in het vliegtuig?

Gepubliceerd door Erwin op

Mag je eiwitpoeder meenemen in het vliegtuig?

Om direct antwoord te geven op de vraag: Ja, over het algemeen is het gewoon toegestaan om eiwitpoeder mee te nemen in het vliegtuig. Dit geldt gelukkig ook voor veel andere supplementen als je binnen de EU reist.

Ga je naar de Verenigde Staten? Ook dan mag je de eiwitpoeder vaak meenemen in het vliegtuig.

We raden je hierbij hoe dan ook aan om de proteïne poeder in de originele verpakking te laten. Hierdoor kun je de ingrediëntenlijst van de eiwitshake tonen in de douane. 

Mag je eiwitpoeder meenemen in het vliegtuig binnen de EU?

Je mag veel proteïne shakes en andere supplementen meenemen in het vliegtuig binnen de Europese Unie.

Het is hierbij belangrijk om te weten dat je alleen voor eigen gebruik mee mag nemen in je bagage. Pak daarom niet te veel in, aangezien het anders gezien kan worden als handel.

Daarnaast is het verstandig om de eiwitpoeder op te bergen in de originele verpakking zodat je de ingrediënten kunt tonen.

Mag je eiwitpoeder meenemen in het vliegtuig buiten de EU?

Als je op vakantie gaat naar landen die geen onderdeel zijn van de Europese Unie dan gelden er vaak andere regels als het gaat om het meenemen van supplementen.

We bevelen je aan om zelf op zoek te gaan naar deze regels voor het land waar je naartoe gaat zodat je kunt controleren of je de eiwitpoeder mee mag nemen in het vliegtuig.

Over het algemeen is dit gewoon toegestaan als je naar de Verenigde Staten gaat, al moet je dus wel de proteïne poeder in de originele verpakking laten.

Mag het ook in je handbagage?

Ja, meestal is het toegestaan om de proteïne poeder in je handbagage op te bergen als je op vliegvakantie gaat. Dit geldt ook voor andere poeders, tabletten en capsules.

Dit is natuurlijk alleen toegestaan als het supplement toegestaan is in het land van bestemming.

Er gelden bij vloeibare supplementen wel andere regels, dit heeft te maken met de voorwaarden rondom vloeistoffen in handbagage. 

Conclusie

Over het algemeen mag je gewoon eiwitpoeder meenemen in het vliegtuig. Dit is in principe sowieso het geval als je binnen de Europese Unie reist.

Ga je naar een verre bestemming? De regels kunnen dan anders zijn, let hier dus goed op. Vaak kun je de proteïne poeder opbergen in je handbagage, maar dit is niet het geval bij een vloeibare eiwitshake.


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *