Kun je eiwitpoeder mengen door de yoghurt?

Gepubliceerd door Erwin op

eiwitpoeder door de yoghurt

Normaal gesproken meng je eiwitpoeder met melk om een lekkere proteïne shake te creëren. Je kunt de proteïne poeder echter ook mengen met water, wat ervoor zorgt dat je minder calorieën inneemt.

Een andere optie die minder bekend is, maar toch zeker mogelijk is, is het mengen van eiwitpoeder door de yoghurt. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Stappenplan

Het is dus zeker mogelijk om proteïne poeder te combineren met yoghurt. Je krijgt dan niet een eiwitshake wat je zo op kunt drinken, maar juist een lekker ontbijt.

Je kunt echter ook caseïne shakes door yoghurt mengen na het diner. In beide gevallen is het verstandig om de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Kies de eiwitpoeder: Allereerst moet je een hoogwaardige proteïne poeder kopen. Je kunt hierbij kiezen voor caseïne of wei-eiwitten, maar ook vegan eiwitpoeders zijn goede opties.

Let bovendien op de smaak. Een eiwitshake met de smaak chocolade is altijd een aanrader, maar je kunt ook kiezen voor een eiwitshake in aardbei– of een eiwitshake in vanillesmaak.

Stap 2: Kies de yoghurt: Je hebt uiteraard ook yoghurt nodig. Als je kiest voor een proteïne shake met een smaakje is het verstandig om yoghurt zonder smaak te kopen.

Stap 3: Meet de dosering af: Vervolgens is het tijd om de eiwitpoeder door de yoghurt te mengen. Hierbij is het belangrijk om de juiste dosering te hanteren, anders kan het gebeuren dat de eiwitshake slecht voor je is. Volg altijd de aanbevolen dosering op van de fabrikant!

Stap 4: Meng de eiwitpoeder door de yoghurt: Voeg de afgemeten dosering proteïne poeder toe aan de yoghurt.

Voordat je een hap neemt, is het belangrijk om alles goed te mengen. Je kunt hiervoor een lepel gebruiken, maar ook een blender. Zorg er hierbij vooral voor dat er geen klontjes poeder in de yoghurt zitten. 

In principe kun je nu beginnen met eten, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld nog noten, fruit, honing of iets dergelijks aan de yoghurt toe te voegen. Zo maak je het nog lekkerder! 

Conclusie

Het is dus goed mogelijk om eiwitpoeder door yoghurt te mengen, dit is naast water en melk zelfs een van de beste opties.

We raden je vooral aan om dit ’s ochtends als ontbijt te nemen, maar je kunt de yoghurt met proteïne poeder ook als tussendoortje nemen, net als wat je doet bij een eiwitshake na het sporten.

Tip: Ook zonder te sporten kunnen eiwitshakes een nuttige toevoeging zijn.

Een andere optie is om dit als dessert te consumeren na het avondeten. Gebruik hierbij in ieder geval het bovenstaande stappenplan en je bent verzekerd van een heerlijke maaltijd!

Doe je dit laat in de avond? Eiwitten nemen voor het slapen gaan kan zeker, maar kies in dit geval dan voor caseïne eiwitten.


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *