Wat is de beste caseïne shake? Top 5 (Getest)

de beste caseine eiwitshakes

Wil je je eiwitinname graag verhogen? Een caseïne eiwitshake kan hierbij helpen. Dit stofje zit net als wei-eiwit in melk en geeft langzaam eiwitten af tijdens een periode van meerdere uren.

Veel mensen kiezen er daarom voor om hun proteïne shake met caseïne ’s avonds net voordat ze naar bed gaan in te nemen. Je wilt dan uiteraard wel de beste caseïne proteïne poeder gebruiken.

In dit artikel bespreken we daarom de top 5. Door een van deze varianten te kopen, weet je zeker dat je eiwitinname hoger wordt door een goede caseïne shake.

Dit zijn de 5 beste caseïne eiwitshakes 

Diverse merken en winkels verkopen caseïne shakes. Maar wat is dan de beste optie voor jou?

Check onze top 5 beste caseïne poeders:

Caseïne shakeBelangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. XXL Nutrition Night Protein– 88 gram eiwit per 100 gram
– Verkrijgbaar in meerdere smaken
– 100 procent zuivere Micellar Caseïne 
€ 1,14
2. Pure Casein Supreme– Betaalbaar
– 23,5 gram Micellaire Caseïne per dosering
– Veel positieve beoordelingen
€ 0,84
3. Body & Fit Micellar Casein Perfection– Diverse smaken
– 30 eiwitshakes per verpakking
– Ideaal voor spieropbouw 
€ 1,07
4. Virtuoos Caseïne Gold– Prijzig
– Geschikt voor topsporters
– Verkrijgbaar in vanille en aardbei
€ 1,70
5. XXL Nutrition Delicious Night Protein– Vanille, banaan en chocolade smaak
– Erg lekker
– Betaalbaar
€ 0,88
*Prijs per dosering afhankelijk van verpakkingsgrootte.

1. XXL Nutrition Night Protein

XXL Nutrition is een van de beste fabrikanten van sportsupplementen en maakt dan ook goede eiwitpoeders die caseïne bevatten. Night Protein is hier een goed voorbeeld van.

Wat ons betreft staat deze shake op nummer 1, puur en alleen al doordat de poeder verkrijgbaar is in veel smaken. Er zit dan ook altijd een optie tussen die bij jou in de smaak valt!

Denk bijvoorbeeld aan aardbei, maar ook chocolade en vanille zijn populair onder de gebruikers.

XXL Nutrition Night Protein doet daarnaast precies wat het belooft: in deze caseine eiwitshake zit per 100 gram maar liefst 88 gram eiwit.

Dit product is bovendien gemaakt in Nederland, wat natuurlijk ook een pluspunt is!2. Pure Casein Supreme

Als een caseïne eiwitpoeder bijna alleen maar positieve reviews heeft, weet je dat je te maken hebt met een goed product. Dat is bij Pure Casein Supreme dan ook zeker het geval!

We ondervonden zelf tijdens onze test namelijk ook hoe goed deze caseïne shake is. De poeder is verkrijgbaar in 5 smaken, wat natuurlijk ook fijn is.

Daarnaast werkt het supplement absoluut naar behoren. Je krijgt bij elke portie namelijk liefst 23,5 gram Micellaire Caseïne binnen. Zo vergroot je je eiwitinname dus eenvoudig en snel! 3. Body & Fit Micellar Casein Perfection

Eiwitpoeders horen natuurlijk bij te dragen aan je gezondheid door je eiwitinname te verhogen. Helaas zien we nog weleens dat ze ook veel koolhydraten, suikers en vetten bevatten.

Dit is bij de Body & Fit Micellar Casein Perfection helemaal anders. Deze shakes zijn juist erg gezond en bevatten per dosering 20 gram micellaire caseïne eiwitten.

Het is daarnaast goed om te weten dat je alle 9 belangrijke aminozuren binnen krijgt door deze poeder voor het slapengaan te gebruiken.

Voordat je de Body & Fit Micellar Casein Perfection koopt, moet je nog wel even bepalen welke smaak je voorkeur geniet. Dat wordt een moeilijke keuze, aangezien je maar liefst 6 heerlijke opties hebt!4. Virtuoos Caseïne Gold

Voor topsporters is het belangrijk dat de supplementen die ze gebruiken helemaal geen doping bevatten. Virtuoos Caseïne Gold gebruiken is dan zeker een aanrader.

Deze eiwitshake met caseïne is namelijk gemaakt volgens de normen van het NZVT systeem. Dit zorgt ervoor dat er helemaal geen verboden stoffen in deze poeder zitten.

Toch werkt Virtuoos Caseïne Gold goed, vooral als je het juist gebruikt. Neem dagelijks 30 gram in door het te mengen met 250 milliliter water, yoghurt of melk. Dit kun je het beste doen voordat je gaat slapen of direct na het sporten.5. XXL Nutrition Delicious Night Protein

Eerder noemden we al de Night Protein van XXL Nutrition, maar ook de Delicious Night Protein van dit merk verdient een plekje in onze top 5.

Deze eiwitshake is hartstikke lekker en is verkrijgbaar in 3 smaken: banaan, vanille en chocolade.

Natuurlijk is dit al erg prettig, maar het is ook goed om te weten dat de XXL Nutrition Delicious Night Protein zeer betaalbaar is!

Je kunt overigens meerdere shakes van deze poeder drinken per dag, al is de max. 3. Overschrijd deze dosering niet om bijwerkingen te voorkomen.Aandachtspunten bij het kopen

Je weet nu welke caseïne proteïne shakes onze experts aanraden. Toch betekent dit niet per se dat je een van onze top 5 moet kopen. Er zijn namelijk nog veel meer opties.

Wil je daarom zelf op zoek gaan naar de beste caseïne proteïne poeder voor jou? We raden je aan om te letten op de volgende factoren:

Smaak

Caseïne proteïne poeders zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden aangezien dit veel invloed heeft op je ervaring.

Als je immers elke dag een shake moet drinken die je helemaal niet lekker vindt, zul je op een gegeven moment het drankje toch echt links laten staan.

Je eiwitinname wordt dan natuurlijk niet hoger, wat je juist wel graag wil.

We raden je aan om alleen maar caseïne shakes te kopen die je daadwerkelijk lust. Je hebt in ieder geval genoeg opties, want de fabrikanten hebben de poeders in veel smaken op de markt gebracht.

Populaire voorbeelden zijn aardbei, chocolade en vanille, maar er zijn vaak nog meer opties. 

Ingrediënten 

Je wilt bij een eiwitshake waar caseïne in zit dat er eigenlijk niet meer ingrediënten in zijn geplaatst door de fabrikant. Helaas is dat normaal gesproken niet mogelijk.

Toch is het belangrijk om op de andere stoffen te letten voordat je een aankoop doet. Als de poeder veel vet, koolhydraten of suikers bevat, is het immers geen goed idee om dit supplement te gebruiken.

Het mag dan wel je eiwitinname verhogen, maar het heeft direct ook een negatieve invloed op andere gezondheidsfactoren. Kijk daarom altijd goed op het etiket van de verpakking.

Let hierbij ook direct op de dosering van de caseïne.

Type caseïne 

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er diverse soorten caseïne zijn. Caseïnaat is hier een voorbeeld van, maar het is nog beter om te kiezen voor een eiwitpoeder waar micellaire caseïne in zit.

Dit type krijgt van de meeste gebruikers en experts de voorkeur omdat je lichaam het langzaam verteert. Zo worden dus ook de aminozuren over een langere periode vrijgegeven door de shake.

Een proteïne poeder waar micellaire caseïne in zit, heeft ook vaak de voorkeur omdat dit supplement zeer geschikt is als je het in wilt nemen voordat je naar bed gaat. Het stofje geeft dan continu eiwitten af terwijl je slaapt.

Is een caseïne shake moeite waard?

Een caseïne shake is een voedingssupplement dat gemaakt is van caseïne, een van de twee belangrijkste eiwitten in melk (het andere is wei-eiwit).

Caseïne wordt langzaam verteerd en geabsorbeerd door het lichaam, wat betekent dat het een langzame en gestage afgifte van aminozuren aan de spieren levert over een langere periode. Dit zorgt er ook direct voor dat caseïne poeder de beste optie is voor het slapengaan.

Je neemt tijdens de nacht uiteraard geen eiwitten in, maar dit voorkom je door een eiwitpoeder met caseïne te gebruiken.

Je kunt met zo’n shake dus eigenlijk de periode zonder eiwitinname overbruggen. Dit is ook direct het grootste voordeel van dit stofje, dat dus ook in melk zit.

Al met al, een aanrader om een caseïne shake te nemen.