Wat is de beste afvalshake? Bekijk de top 5 (Getest)

de beste afslankshakes en afvalshakes

Afvallen is niet gemakkelijk, maar een goede afslank shake kan hier wel bij helpen. Zo’n voedingssupplement is vaak een onderdeel van een plan om gewicht te verliezen.

Het is daarom verstandig om de afvalshakes niet alleen te nemen, maar ze juist te combineren met een gezonder dieet en een sportplan.

Je afvalplan heeft dan namelijk de meeste kans van slagen, al heeft de kwaliteit van de afslankshake hier natuurlijk ook invloed op.

Wil je weten wat de beste shakes om af te vallen zijn? We raden je dan aan om snel door te lezen!

Dit zijn de 5 beste afval shakes  

In de onderstaande tabel vind je de beste afvalshakes voor je plan om gewicht te verliezen.

Beste afslank shakesBelangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. Patser Diet Shake– Weinig koolhydraten en calorieën
– Verkrijgbaar in chocolade, banaan, vanille en aardbei
– Veel eiwitten per dosering   
€ 2,91
2. Weight Care Chocolade Afslank Shake– Vervangt per dag één maaltijd
– Lekkere smaak
– Bevat 13 mineralen en 10 mineralen 
€ 1,08
3. Orangefit Diet Vegan Afslankshake– Veganistisch en vegetarisch
– Volledig plantaardig
– Geen toegevoegde suikers  
€ 2,69
4. Gerlinea Maaltijd Afslankshake Banaan – Betaalbaar
– 202 kcal per shake
– Eiwitrijk 
€ 1,00
5. Novashops Proteïne & Koolhydraatarme Afslankshakes– Handige drankjes
– Erg prijzig
– Vanillesmaak 
€ 5,33
*Prijs per dosering afhankelijk van verpakkingsgrootte.

1. Patser Diet Shake: De best geteste afvalshake 

Patser is een bekende fabrikant van sportsupplementen en heeft dus ook afslankshakes op de markt gebracht.

Hun Diet Shake is verkrijgbaar in vier smaken: chocolade, banaan, vanille en aardbei. Bepaal zelf welke je voorkeur heeft, maar we vonden ze tijdens onze test allemaal lekker smaken.

Het is daarnaast fijn dat de Patser Diet Shake niet al te veel koolhydraten en calorieën bevat. Het eiwitgehalte is daarentegen juist erg hoog, namelijk 23 gram per dosering.

Deze shake in chocoladesmaak of een andere smaak verhoogt dus je eiwitinname, maar bevat ook nog eens veel vitaminen en mineralen. Zo draagt deze Diet Shake bij aan het verbeteren van je gezondheid!2. Weight Care Chocolade Afslank Shake: De beste afslank shake ter vervanging van je maaltijd 

Sommige afvalshakes kun je gebruiken om maaltijden te vervangen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met de Weight Care Chocolade Afslank Shake.

Dit product heeft een heerlijke smaak en voorziet je ook nog eens van een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen.

Bovendien heeft elke dosering maar 202 calorieën, wat natuurlijk erg laag is. Je kunt dagelijks een maaltijd vervangen met deze dieet shake.

Voeg hiervoor twee maatschepjes toe aan 250 milliliter melk. Meng alles goed om een heerlijke en gezonde shake te krijgen.3. Orangefit Diet Vegan Afslankshake: De beste vegan dieet shake  

Als je vegetarisch of veganistisch bent, is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kopen van een afvalshake. Lang niet alle dieet shakes zijn namelijk geschikt voor deze doelgroep.

Dit komt doordat ze vaak dierlijke producten bevatten. Gelukkig zijn er toch een paar goede afvalshakes die vegan zijn. De Orangefit Diet Vegan Afslankshake is hier een goed voorbeeld van.

Dit product is verkrijgbaar in diverse smaken, om precies te zijn: banaan, chocolade, vanille en bosbes.

Eén shake van dit product bevat 249 calorieën, 14,9 gram koolhydraten en helemaal geen toegevoegde suikers.

Bovendien kun je de Orangefit Diet Vegan Afslankshake als eiwitpoeder gebruiken, want dit supplement bevat per shake maar liefst 29 gram eiwitten.4. Gerlinea Maaltijd Afslankshake Banaan: De lekkerste afvalshake 

Toen we de Gerlinea Maaltijd Afslankshake in bananensmaak testten, viel ons direct één ding op: wat een heerlijke shake!

Je moet dan natuurlijk wel van banaan houden, anders is dit echt niet een geschikt supplement voor je.

Je kunt echter deze afvalshake die ook direct een eiwitpoeder is ook in vanille en chocolade kopen. Dit zijn dus goede alternatieven als banaan niet jouw ding is.

Hoe dan ook raden we de Gerlinea Maaltijd Afslankshake aan. Dit product bevat namelijk per shake zeer weinig calorieën (202 kcal), maar wel veel eiwitten, vitaminen en mineralen. 5. Novashops Proteïne & Koolhydraatarme Afslankshakes: De gemakkelijkste afslankshakes 

Veel afval shakes moet je zelf maken. Ze bestaan namelijk uit een poeder, wat je vervolgens met water of melk moet mengen.

Bij de Novashops Proteïne & Koolhydraatarme Afslankshakes is dit anders. Deze drankjes zijn namelijk al gemaakt.

Je ontvangt daardoor een klein pak met de shake erin, waardoor je het eenvoudig kunt drinken. Hierdoor krijg je ook direct de juiste dosering binnen.

De Novashops Proteïne & Koolhydraatarme Afslankshakes hebben echter een groot nadeel: hun prijs.

Per flesje betaal je namelijk meer dan 5 euro. De poeders zijn dus over het algemeen veel goedkoper, maar ook onhandiger. Als je (lang) onderweg bent, is dit wel een ideale optie.Belangrijke aandachtspunten

De beste shakes om af te vallen selecteren is niet eenvoudig. Dit komt doordat er zoveel opties verkrijgbaar zijn op dit vlak.

We hebben met dit artikel wel ons best gedaan om de 5 beste afvalshakes te selecteren, maar mogelijk zit er niet een geschikt supplement voor jou tussen.

We raden je dan aan om zelf op zoek te gaan en een afslankshake te vinden die als beste is getest en de perfecte match is voor jou. Let hierbij op de onderstaande aandachtspunten:

Smaak

Afvalshakes zijn verkrijgbaar in diverse smaken. We raden je aan om te kiezen voor één waarvan je zeker weet dat je het drankje lekker vindt.

Het wordt anders een strijd om dagelijks de shakes op te drinken, niemand wil immers vieze dingen nuttigen.

Aardbei, chocolade en vanille zijn veelvoorkomende smaken, maar fabrikanten van afslankshakes gebruiken ook nog genoeg andere smaken.

Het is daarnaast belangrijk om te controleren of het smaakje gemaakt is met behulp van natuurlijke ingrediënten.

Kunstmatige smaakstoffen bevatten namelijk veel suikers en zijn daardoor slecht voor je gezondheid.

Vezels 

We raden je daarnaast aan om te kiezen voor een dieet shake die veel vezels bevat. Dit komt doordat de vezels een goede invloed hebben op je verzadigingsgevoel.

Met andere woorden, ze zorgen ervoor dat je je minder hongerig voelt, waardoor je ook minder eet. Dat is uiteraard goed voor je gewichtsverlies!

De vezels zorgen daarnaast ook nog voor een gezonde spijsvertering, dus ook daarom is het een goed idee om te kiezen voor een afslankshake met een hoog vezelgehalte.

Eiwitten 

Het eiwitgehalte is ook iets belangrijks om in de gaten te houden als je de beste shakes om af te vallen met elkaar vergelijkt. Dit komt doordat eiwitten een grote rol spelen als je wat kilo’s kwijt wilt raken.

Hier zorgen ze voor doordat ze net als vezels je verzadigingsgevoel verhogen. Eiwitten ondersteunen daarnaast je spierbehoud.

Ze kunnen zelfs bijdragen aan het vergroten van je spiermassa, wat dan ook de reden is dat veel sporters een afslank of proteïne shake gebruiken.

En nog een extra aandachtspunt; let altijd op de overige toevoegingen in de shake. Bijvoorbeeld suiker. Sommige afvalshakes bevatten veel onnodige en verborgen suikers, die je uiteraard helemaal niet nodig hebt. Als je een shake zonder suiker vindt, is dat natuurlijk altijd beter.