Afvallen met shakes: Ervaringen en advies

Gepubliceerd door Erwin op

ervaringen met afvalshakes

Afvallen is niet gemakkelijk, maar uit ervaringen blijkt dat shakes hier echt bij kunnen helpen.

Natuurlijk zijn ze geen wondermiddel, dus met alleen een goede eiwitshake haal je niet je doel. Je moet juist naast het drinken van de proteïne shakes ook nog sporten/bewegen en een gezond dieet hanteren.

In dit artikel lees je alles over de ervaringen van gebruikers van een shake dieet. Is het de moeite waard?

Korte introductie 

Voordat we de ervaringen van mensen die wilden afvallen met maaltijdvervangers bespreken, willen we eerst even uitleggen hoe zo’n dieet er uitziet.

Hierbij vervang je in principe 2 maaltijden per dag voor een shake. Daarnaast eet je aan het einde van je dag een gezonde maaltijd. Dit kan uiteraard ook met een goede afslankshake.

Toch zien we vaak dat mensen het niet volhouden om dagelijks maar één keer echt te eten. Uit ervaringen met een shake dieet blijkt dan ook dat veel gebruikers ervoor kiezen om één maaltijd te vervangen voor zo’n shake.

Afvallen met maaltijdvervangers: De ervaringen

Oké, nu kunnen we echt de ervaringen van mensen die shakes gebruikt om af te vallen benoemen. Laten we beginnen met Mickie, de eigenaresse van de website One Strong Southern Girl.

Deze Amerikaanse vrouw wilde net voor de zomer een paar kilo kwijtraken en gebruikte hiervoor shakes van proteïne poeders.

Al met al zijn haar ervaringen met het shake dieet niet per se positief, maar ook niet negatief.

Ze had bijvoorbeeld moeite om dagelijks maar één maaltijd te eten en had daardoor vaak honger. Wel verloor ze gewicht, na een maand was ze namelijk ongeveer een kilo kwijt.

Dit klinkt niet veel, maar bij een eerder dieet was ze na 8 maanden 4,5 kilo lichter. Afvallen met maaltijdvervangers gaat volgens haar ervaringen dus een stuk sneller.

Shake dieet ervaringen

Ook Vanessa Stubbs van Kidspot koos ervoor om haar ervaringen over het afvallen met shakes te delen.

Dit bestond uit intermittent fasting, eiwitshakes, sporten en gezonde maaltijden. Elke dag moest ze één maaltijd vervangen voor een shake van een eiwitpoeder. Ze vond deze drankjes niet echt lekker, maar ze vulden wel goed.

Ook heeft ze de shakes een paar keer overgeslagen omdat ze al misselijk werd als ze er überhaupt aan dacht.

Al met al raakte Vanessa wel wat gewicht kwijt, maar ze weet niet of dat kwam door het vasten, door de afslankshakes, door het bewegen of door de gezonde maaltijden. Waarschijnlijk was het een combinatie. 

Conclusie

Afvallen met shakes is volgens veel gebruikers en hun ervaringen dus zeker mogelijk. Toch moet je niet te veel verwachten.

Zo’n drankje is immers geen wondermiddel en zorgt er dus niet voor dat je bijvoorbeeld binnen een maand ontzettend veel kilo’s verliest.

Mocht dit wel zo zijn, dan moet je jezelf ook afvragen of dit wel een gezonde manier van afvallen is.

Als je een beetje af wilt vallen, is het zeker een goed idee om een shake dieet te volgen. Vergeet niet om dan ook genoeg te sporten en gezond te eten.

Ons advies is dan wel: vervang bij voorkeur 1 maaltijd per dag door een goede, kwalitatieve maaltijdshake en vul de rest van je dag in met gezonde voeding.

Blijf je hierbij onder je caloriebehoefte? Dan is het dus een kwestie van tijd voordat jij van die vervelende kilo’s af bent! Succes gegarandeerd!


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *